10.12.2008

dostluk

nedir ki?
nasıl bişeydir? kime denir? kriterleri nasıl belirlenir? secmeleri kazanan ortaya cıkınca o insanla naapılır?
sonucta hepimiz oyle ya da boyle kafasını şişirceğimiz brilerini arıoruz. dinlenmek istiyoruz iki anlamda da. kötü günde biri moralimizi düzeltsin, iyi günde yanımızda olduğu kadar istiyoruz. beraber iyi vakit geçirebileceğimiz insanlar arıyoruz işte ne biliim. hayata bakış açımız aynı olmasa bile anlayışlı olabileceğini bilmek istiyoruz karşıdakinin.
bunların dışında araya uzaklıkların, ya da başka insanların giremeyeceğini bilmek istiyoruz. ne kadar gitsek de karşıdakinde yerimizin aynı olduğunu bilmek istiyoruz. iyi niyetini görmek istiyoruz.
hayatımızdaki olayları baskalarının perspektifinden görmek istiyoruz. anlatmak, rahatlamak istiyoruz, yalnız kalmaktan ölesiye korkuyoruz.
bence dostluk hem nedenleri hem de tanımıyla yukardadır.insan bencildir evet, aslnda yazdıkca bir kez daha gördüm. ama bunları görmezden gelmek daha güzel değil midir?
yani bence dostluk yukardakilerdir; ama karşılıklıdır. İki insanın da güvenmesiyle oluşabilir ancak, bu nedenle nadirdir.
tadına varıldı mı da, bırakılmayacak gibidir. damağınızda bıraktığı tat, her seferinde özlediğiniz ve çok sevdiğiniz bir yemek gibidir.
mutluluktur dostluk.

11 yorum:

Ece dedi ki...

sanslı kisi ortaya cıkınca onunla özel olrk bisey yapılmaz, sdce senin icin özel olur, mesela beraber bi blog yazabilirsiniz:p ama gercekten bence de dostluk tanımında haklısın, benim ve emnm baska bir grup icin de eger ailevi sorunlarnz gecmiste cok fazla olmussa o zmn dostlarınız kardeslernz halini alabiliyo.. ve kimse yalnız kalmak istemez, insanı kendine güvenli yapan da dayanabilecegi dostlarıdır zaten. Neyse bna su son günlerde yardımcı olup kahrımı cektgnz icin bi tesekkürü de borc bilirim^^:p yerim seni, beni lafa tut:D

unforecastedstorm dedi ki...

bence de bi nevi kardeşin oluo onlar, nitekim ben tek cocugum. bitaneler onlar!
kahrını cekmek ne demek öperim seni=*

Saygin dedi ki...

Bengisu adlı canımıniçi bi dostumun sözünü yazmak istiyorum (yani onun değil de sık sık söylerdi :) )

"Kardeşler zorunlu arkadaştır, arkadaşlar ise seçilmiş kardeş."

Mehmet dedi ki...

Simdi soyle bisi dicem kendimi tutamayip: Dostluk falan yoktur ilk sene tanismak vardir. Cok orkidcantasi oldum bu aralar, bana katlanan dostlarima tesekkur ederim.

Ece dedi ki...

Of mehmet ya=P

unforecastedstorm dedi ki...

mehmetin puşt commentini gormezden geliorus as always=)

Mehmet dedi ki...

saygnin blogda gerceklesen pot kirma eyleminin sebebi burdaki yorumum olamaz yani arada daglar kadar fark var. Cok daha buyuk bi pustluk yapmis olmam gerekir.

birbilen dedi ki...

Gerçi haklısınız kardeş seçilmez ama sizi seven ve hep size muhtaç olan bir kardeşiniz olmamışsa bunu bilemezsiniz onların ne kadar özel olduğunu. Ayrıca zor zamanınızda arkanızı sıvazlayan bir abinizde olmamışsa onun da manasını bilemezsiniz. Fakat arkdaşlık, dostluk vs bunları hep bilirsiniz. Kimin yarı yolda bırakabileceğini de

Saygin dedi ki...

Yanlis anladin Birbilen,
Kardesler zorunlu arkadastır, katlanmak zorundayiz gibi bir zorunluluk degil o. Onlar zaten arkadas, ihtiyacin oldugu anda, sevmek sevilmek istedigin anda oradalar. Arkadaslar secilmis kardes lafi da kardesligin guzelligini anlatiyo zaten ;) Ynai benim cikardigim anlam bu.

Mehmet sana gelince. Blogum blog olali boyle pot gormemisti ya :D Bu gece Duyguyla dans ederken seni andik epey bi haberin olsun :D

Afush dedi ki...

Ece beni de sev =))

Ece dedi ki...

Ahenk yerim seni.