2.10.2008

hatalar + kazıklar = tecrübe?

bir insan hayatında kaç hata yapabilir? aslında yanlış soru: kaç hatayı tekrarlayabilir? bile bile lades diyecek kadar salaktır aslında insan. belirli hataları yapmamayı öğrenir; ama bazen öyle hatalar çıkar ki bile bile yapar bu hataları.
peki ya bu hata aslında çok temel bir hataysa? gittikçe karmaşıklaşıyorum o nedenle açıklayayım: yani öyle bir hatadır ki, bunun sonuçları hayatınızı değiştirmenize sebep olmuştur, her şeye bakış açınız kaymıştır. böyle bir hatayı tekrar yapmak nasıl bir yara açabilir? o yara kapanabilir mi? iyileşen yarayı kanatmak nasıl bir sadistlik göstergesidir? peki hatayı yeniden yapma şeklinde gösterilen bu zayıflık nedeniyle kişi kendisini affedebilir mi?
ya yediğimiz kazıklar? çoğu zaman bir daha güvenememe sendromuna yol açan bu kazıklar tecrübe mi yaratır? bu her tecrübenin ruhunuzdan bir parça götürmesi anlamına gelmez mi o zaman? öyleyse bol tecrübe = bol ruhsuzluk.
peki ya bir kazık ve bir hata aynı anda olursa? bu birleşmiş kombinasyonu bile bile tekrar yaşamak ister mi insan? gözyaşlarını kurutmuş, yeni hayatına alışmaya başlamışken, yeniden. bile bile? ve bunların anlamı aslında bir kişiyse?

ps:warwick avenue.
ps-2:41 kere maaşallah!=p

11 yorum:

Saygin dedi ki...

hata denmez ona aşk denir.

unforecastedstorm dedi ki...

ole yorumlarsan ask da olur ama benim derdim burda arkadaslıktı=)

k. dedi ki...

amerikanlar diyo ki
"bi' kere kanarsan, suc karsindakinindir, iki kere kanarsan suc senindir".

Mehmet dedi ki...

suc nazın zaten her paragrafta suc nazın

birbilen dedi ki...

Zaten bu yazıyı yazıyorsa insan bu kazıkları çok yiyecek demektir. O yüzden sizi benim gibi vurdumduymaz olmaya davet ediyorum...

Sallamayeceksin...

unforecastedstorm dedi ki...

biz de normallerine karsı vurdmduymazız zaten. bu durum baska durum,bu kazık baska kazık.
ama anladığım kadarıyla kmse bole bsey yasamamıs nası bi tepkidir kardeşim şu aldığım bi kac gun icinde!

Ece dedi ki...

tecrübe dediğin belli bi hosgörüyü de icinde barındırır.. Ruhunun giden her parcasını hosgörü ya da gene sevgiyle doldurursan iste bu tecrübedir.. E o zaman gene kazık yemeyecek miyim? dersen de isin tecrübe kısmı insanlara güvenmemek yda umursamamaktan degil bu kazıktan kacınmanın bir yolunu görmekten gecer, diyelim gene de tekrarlandı seni bu konuda tecrübeli yapan gösterecegin hosgörüdür..
Of cok karısık olduu..

Saygin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
unforecastedstorm dedi ki...

o düsturun farkında olmakla beraber üzülme miktarıyla kayıp miktarını karşılaştıranlar ve üzülmemeyi tercih edenler adına konuşuyorum:
- elden ne gelir ki..

birbilen dedi ki...

Falan Fişman Feşmekan gibi durumlarda yapılacak tek şey olayı seyirine bırakmaktır. ASlında bu işerde hep oldu bittye gelir sen olay cereyan ederken hiç bişi anlamassın. Kazık her zaman hesabı alabilir miyim dediğin zaman gelir. İşte önemli olan bu noktada vurdumduymaz olmaktır...

Açıklayayım dedim....

unforecastedstorm dedi ki...

eh sorun da bu zaten..vurdum duymaz olabiliyor musun..yoksa surekli ruhunun bir parçası kopup giderken arkasından baka mı kalıyorsun?